Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gåaltoe är djup – konstutställning av Lotta Holmgren

8 juli, 2018 @ 12:00 - 16:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 12:00pm på söndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag, upprepas till [series_end_day]

Lotta Holmgren, utställning

Lotta Holmgren använder sig av sjödränkta, naturformade trästycken som ”duk” för sin konst. Idén till att använda detta spännande material fick hon under tiden hon bodde i Jämtland och hittade ett litet trästycke under en fisketur.  

Lotta använder sig av träets naturliga form som väder, vind och vatten har format. En viktig del i hennes konstverk är de miljövänliga naturfärgerna som hon blandar själv med bl. a jordpigment och linolja. Lotta har under årens lopp utarbetat en helt egen metod, som tar minst ett år, att konservera och färdigställa sina konstverk. De riktigt stora konstverken kan ta flera år i anspråk.

Du kan se utställningen Gåaltoe är djup med Lottas alster i Ricklundgårdens båthus under Nybyggarveckan. Så här skriver hon om utställningen:

Livet började för mycket länge sedan i havet och än idag upptäcker man fantastiska skapelser som lever i de djupaste vatten. Min utställning med naturformade trädrötter är tänkt att väcka betraktarens fantasi, men även eftertänksamhet inför livet. Jag hoppas dessutom att med mina humoristiska skulpturer locka fram ett och annat skratt….

Välkommen till min värld! /Lotta

Missa inte det!

Här kan du läsa mer om konstnären >>>

Detaljer

Datum:
8 juli, 2018
Tid:
12:00 - 16:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,

Plats

Ricklundgården
Axel Arons väg 6
Saxnäs, 91288 Sverige
+ Google Map
Telefon:
070-295 76 42
Webbplats:
http://www.ricklundgarden.com/www.ricklundgarden.com/Start.html