• Kommande evenemang
  • Evenemang

Vårträffen 3 Juni

En folkfest för bilentusiaster, med fokus på klassiska bilar!

Välkommen till Vilhelmina

En magisk del av Sverige

Vi är så himla glada att just DU har hittat hit!

Vi hoppas att du inspireras och hittar något som passar just dig och precis det du söker efter.

Det främsta kännetecknet för Vilhelmina förutom att vi är gästvänliga, är den storslagna naturen, de många sjöarna – och framförallt kulturen. Allt fler söker sig hit, det byggs fritidshus som aldrig förr, och en ny generation upptäcker fisket, vandringen och naturen. 

Vinter i Vilhelmina är också en magisk årstid som bjuder på fantastiska utomhusaktiviteter vare sig du vill fiska, jaga, åka skidor, eller köra skoter. Vi vill verkligen inspirera dig till äventyr i naturen och att ta en paus från vardagens stress. När du sedan hittat någon aktivitet, upplevelse eller ett resmål som passar dig kan du enkelt boka boende eller aktiviteter här.

Vi som hälsar dig välkomna hit är Lotta och Carina på Vilhelmina Turistinformation. Läs mer om oss som jobbar på Turistbyrån här.  

Vilhelmina kommun är en del av Västerbotten Experience.

Läs mer om VX på deras hemsida, www.vasterbottenexperience.se

 

Evenemang i Vilhelmina

 

I Vilhelmina finns återkommande arrangemang som kanske inte är så vanliga, som att sitta flera dygn uppe på en isstolpe eller att dansa på en musikfestival under midnattssolen.

 

Upplevelser i Vilhelmina

 

När du stannar till här så kommer att få vara med om något som är unikt, personligt och som ger mersmak. Vilhelmina kommun erbjuder er möten med det kulturella, med naturen och annorlunda aktiviteter. Ta vara på din stund här, ta dig tid att andas och ta in vad dagen har att erbjuda.

 

Boende i Vilhelmina

 

Vill du bo nära fritidsaktiviteter, bo centralt, eller söker du långtidsboende och en plats som får dig att känna dig hemma? Letar du efter något som kan bli en början på en tradition? Söker du tystnad eller liv och rörelse? Vi kan hjälpa dig att hitta det perfekta boendet.

 

Mathantverk i Vilhelmina

 

Hitta alla gömda pärlor i Vilhelmina Kommun. Vi har mathantverkare och skickliga kockar som levererar sådan där mat som bara kan beskrivas som WOW. Följ med oss på en matresa och upptäck de godbitar som finns inom kommunens gränser.

 

Mat

Våra öppettider

 

Våra besöks- och telefonöppettider är:

Måndag-torsdag 12.00-16.00.

Fredagar 12.00-15.00.

Du kan även nå oss på telefon 0940-398 86

eller maila oss turist@vilhelmina.se

Sommaren 2023

 

Perioden 19 juni -30 juli

Mån- Fre 09.00-18.00

Lör-Sön 11.00-16.00 (endast under juli månad)

Perioden 31 juli-25 aug

Mån - Fre 10.00-17.00

turistbyrå

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt