• Kommande evenemang
  • Evenemang

Kontakt

OM OSS

Lotta och Carina heter vi som jobbar på Vilhelmina Turistinformation. Vi båda har jobbat inom besöksnäringen i många år och vi är glada över att du funderar på att resa just till vår kommun!

Vi kan tipsa dig om att alla årstider i Vilhelmina är fantastiska och bjuder på härliga utomhusaktiviteter oavsett om du vill åka skidor, skoter, fiska, vandra, cykla eller jaga. Här finns naturupplevelser för alla!

Har du planer på att fjällvandra i vår kommun så ska du haffa vandringsgudinnan Carina. Hon har en stor faiblesse för att vistas uppe på toppen av ett fjäll och bara vakna upp intill en fjällsjö, helt mol allena. Är det jakt, fiske eller allmänna funderingar om Vilhelmina som besöksmål det handlar om så är det Lotta som har svaren!

Vi finns på olika sätt tillgängliga för dig – via mail, telefon eller så kommer du helt enkelt in till oss på Turistbyrån så att vi kan berätta mer om den plats vi lever och verkar på. Förhoppningsvis kan vi inspirera dig inför ditt nästa äventyr!

Våra öppettider under sommaren 2023 mellan 19 Juni till 30 Juli är Måndag – Fredag 09.00 – 18.00
Under Juli månad har vi även öppet 11.00 – 16.00 Lördag – Söndag

 Mellan 31 Juli och 25 Augusti har vi öppet Måndag – Fredag 10.00 – 17.00 . Resterande tid jobbar vi backoffice under lågsäsong.

Välkomna till oss så berättar vi mer om vår vackra kommun och vad man kan uppleva här.

Hoppas att vi ses!

Var hittar jag VILHELMINA TURISTbyrå?

Vi huserar mitt i centrala Vilhelmina på bottenvåningen i ett vackert, gammalt hus med snidade röda trädrakar i knutarna. Huset är mer känt som ”Tingshuset”, som inte alltför längesen var tingsrätt samt användes för kommunal förvaltning. Klicka här så hittar du Tingshuset.

 

OM VILHELMINA

Vilhelmina Kommun är till ytan lika stor som Blekinge och Hallands län tillsammans, men med endast ca 6 700 invånare. Här finns två fjällområden med liftar och ca 170 mil skoterleder. 1804 tog vi namnet Vilhelmina efter dåvarande drottningen Fredrika Dorotea Wilhelmina av Baden. Tidigare hette orten Volgsjö, Vualtjere på samiska, som betyder avfärd och sjö.

Vualtjere/Vilhelmina har en lång samisk historia och en levande samisk kultur. Sedan år 2010 är vi dessutom en samisk förvaltningskommun.

 

HÄR FINNS NATURUPPLEVELSER FÖR ALLA

Vilhelmina har en unik bredd med vacker orörd natur som är till för alla. Här finns hela bredden från skog till fjäll med fem tydliga årstider. Vi vill visa att alla kan leva tillsammans med naturen på ett hälsosamt och hållbart sätt.

 

PERSONLIGT OCH ENGAGERAT

Vilhelmina kanske inte har mer av allt men det vi har levererar vi alltid med ett leende. Vi vill bli kända för vårt personliga bemötande, vårt värdskap, vår gemenskap, och vår genuina hemmakänsla. Samt vårt engagemang som skapar en hälsosam livsmiljö, trygghet, en mångfacetterad kultur och många sociala sammanhang.

 

VILHELMINA, med själ och hjärta

Vi vill visa att Vilhelmina är enkelt och tillgängligt. Med unika kommunikationsmöjligheter, inom allt från IT och utbildning till flygförbindelser. Sen är det faktiskt nära också, vi har ju fritidsaktiviteter och vacker natur precis utanför fönstret.

Hej! Har du frågor till oss på turistbyrån?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt